Vinnaren av ”Adult game of the year” är här!

Recension av Sheila:

Jag ville recensera detta då jag är väldigt förtjust i spel, både sällskapsspel och mer intima spel. Vi har Kama Sutra, Förspelet och lite andra. Nu fick jag då äntligen chansen att prova spela Monogamy.

Vi tog med det och provade först att recensera tillsammans med ett annat par, vilket visade sig vara helt misslyckat. Vi satt alla fyra och gäspade så vi gav spelet 2 av 5 och spelade kort istället. Sedan provade vi spelet på två, som det trots allt står att man ska göra, för att ge det en ärlig chans och det visade sig vara en vettig idé.

Spelbeskrivning:
Vinnaren av ”Adult game of the year (2007)” är här!
Dämpa belysningen, stäng av telefonen och gör er klara att spela det hetaste spelet någonsin!
Under spelets gång får ni uppleva nya, spännande och ibland sjukt roliga utmaningar med stimulerande, erotiska och vilda konversationer.
När spelet är avgjort får vinnaren välja – och uppleva – en av 50 himlastormande fantasier.
För två spelare, speltid ca 90 min.

De andra spelen vi har är spelplanerna tunna papp-skivor som lätt böjs eller går sönder, detta spelet har en mer hållbar och riktig spelplan.
Det finns fyra olika typer av kort som man spelar med. Intim (65 st), Het (65 st), Passionerad (65 st) och Fantasi (50 st). Fantasikorten är de 50 olika fantasierna man kan välja på vid spelets slut.

Det var mer spännande och en verklig utmaning för mig som inte är så bra, enligt mig själv, på rollspel och sådant. Men i och med att jag känner mig bekväm med min sambo kändes inte detta som något bekymmersamt. Det var till och med riktigt roligt och absolut värt de 339 kr spelet kostar. Jag har varit lite avvaktande med att köpa hem det i och med att det trots allt kostar en slant mer än de andra spelen, men nu när jag fått hem det är jag säker på att det varit ett bra köp.
En rolig twist på det är att man inte behöver sitta ner och spela de ca 90 minuter det sägs ta (vet inte hur lång tid det tog för oss, har inte för vana att ställa timer, haha) utan man kan ta ett av fantasikorten om man bara vill krydda till det lite någon gång.
Dessutom finns det fler kort än vanligt i sådana där spel så det går att spela många gånger om utan att man tröttnar eller tycker att det är samma påhitt hela tiden.

Plus:
+ Det ger ett seriöst och genomtänkt intryck.
+ Utseendet är diskret så det behöver inte gömmas undan.
+ Många olika varianter av kort så spelmöjligheterna är många.
+ Olika nivåer beroende på dagsform och vad man vill uppnå.
+ Fantasiernas karaktärer är olika vilket är riktigt spännande.
+ Det ger en chans att lära känna sin partner bättre.
+ Det ger också en chans att komma närmare sin partner.

Minus:
– Att det inte går att bjuda in fler spelare.
– Det blir en viss prestation vid fantasiutövningens rollspel.

Så jag lägger min bedömning till två spelare så som det var tänkt och det får då 4 av 5. Det missar full pott i och med sin begränsning av antalet spelare, men annars är det ett spel jag varmt kan rekommendera.

Hitta bästa pris på Monogamy här

Leave a Reply